Sensoren Smartbusinessparc

WERKEN MET SLIMME CAMERA’S EN SENSOREN SMARTBUSINESSPARC

smart city and wireless communication network, abstract image visual, internet of things

Camera’s en sensoren zorgen voor een slim en efficiënt gebied of gebouw. Bij de toegangswegen van een bedrijvenpark zullen slimme camera’s ‘digitale poortwachters’ worden geplaatst.

De camera beschikt over de unieke mogelijkheid om 25 afzonderlijke camera’s in de iSenor in te stellen waar per camera een aparte functionaliteit aan toegekend kan worden als bijvoorbeeld: tripware detectie, kenteken herkenning, overzicht beeld in HD en in super HD kan worden geprogrammeerd. Door de hoge resolutie en lichtgevoeligheid is het mogelijk om na een incident in de opgenomen beelden in te zoomen van waarneming naar herkenning en identificatie.

Er worden hele scherpe beelden geleverd, ook in het donker. Beelden die bruikbaar zijn voor verder onderzoek en eventuele aangifte bij de Politie.

IOT – INTERNET OF THINGS

Niet alleen mensen zijn online, ook dingen. Denk aan machines, horloges, auto’s, de thermostaat en de koelkast. Ze vormen samen een groot ‘internet of things’, oftewel het internet der dingen.

HOE WERKT DAT DAN?

Er worden sensoren geplaatst die verschillende situaties detecteren en die informatie wordt verzameld in een database. Die database aan onschatbare informatie ligt ten grondslag aan de toepassing op vele gebieden. Samen met de informatie van de camera’s kan nagenoeg op elke vraag een antwoord worden gevonden.

Voorbeelden hiervan zijn:

– SENSOR WILD PARKEREN:

Wild parkeren is vaak een grote ergernis. Er kan een sensor worden geplaatst op plaatsen waar regelmatig overlast en schade aan de stoep ontstaat door het wild parkeren door voertuigen.

– SENSOR AUDIO DETECTIE:

Deze sensor kan bij de sirene van het inbraak en/of brandmeldsysteem geplaatst worden en detecteert wanneer het alarm af gaat.

– SENSOR VULGRAAD VUILNISBAK:

Deze sensor registreert wanneer de vuilnis bak vol is, zodat er niet onnodig wordt gecontroleerd. En dat werkt natuurlijk kosten besparend.

– SENSOR OPEN/DICHT:

Om sabotage te detecteren in bijvoorbeeld straatkasten van de cameramasten en andere kritische infrastructuur, toegangsdeuren of nooddeuren kunnen sensors worden geplaatst die daarvan een melding geven. Kortom, een zeer waardevolle aanvulling van Smartsensing.

Lees verder over alle mogelijkheden.
Heeft u vragen over onze slimme camera’s? Neem dan gerust contact met ons op.

Smartsensing maakt onzichtbare informatie zichtbaar.